Fingervarmt!! Annars dör jästen! Det sa alltid mamma när vi bakade när jag var liten. :-) Men det gäller visst fortfarande. Det står så i receptet också. Det blev visst för kallt när jag hällde i mjölken - på med plattan och rör om. Nej, nu blev det för varmt - in i kylen och svalna. Fortfarande för varmt, lite längre i kylen. Neeej, skit, för kallt. På med plattan igen. Och så håller man på ett tag, jag i alla fall.
Låt jäsa 30 min.
När den jäst klart kan man kolla om den är klar genom att trycka lite lätt med fingret. Säckar den ihop är den inte klar ännu. Men håller den sig uppe har den jäst klart. Det sa alltid mamma när vi bakade när jag var liten. :-) Men tryck försiktigt så ni inte kör ner hela handen som somliga gjorde ibland...
Kavla ut och smeta ut fyllningen. Det är inte Nutella jag har i bullarna även om det ser ut så. Det blev faktiskt kanelbullar. Och har man ingen kavel så får man ta vad runt jämnt man har. Det var inte så att jag tog mig en slurk medan jag bakade, flaskan är fortfarande oöppnad.
Innan jäsning, 40 min... suck detta jäsande.
Och så skjuts in i ugnen så blev de så här fina!
90 st. kanelbullar blev det. In i frysen med dem och vänta på gästerna som kommer och hälsar på när Grodan blivit människa. Fast det är ju inte riktigt så många kvar nu.... Och kanske minskar antalet för var dag som Grodan stannar inne i magen...
/Titti
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar