söndag 15 augusti 2010

Roma Roma Roma..

Var i Rom 5 dagar. Man kan kalla det semester från pappaledigheten..Letade på försäkringskassans rullista men denna ledighet fanns inte att fylla i.

Ja Herregud Rom. Får Stockholm att framstå som Krakow el dyl. = öststat som är urtrist, grå och gigantiskt stel. I Rom finns en atmosfär som är svår att förstå (om man bor i Sverige), Espresson får vår Espresso att smaka som vatten, maten är helt fantastisk (inte miniportioner och pommes till allting), folket är stencoola (inte tillgjort ängsligt som i Sthlm utan på riktigt).
Och varför är alla glada och inte så sura hela tiden..?

På 5 dagar, kvällar och nätter såg jag inte en människa vara berusad i den grad som är vardag här hemma. ändå drack nästan alla vin och öl till maten, drinkar hit och dit. Ingen som gjorde bort sig - ingen aspackad, varken gammal eller ung. I Sverige lever vi fortfarande på medeltiden när det gäller detta. Just det..glömde det..det fanns heller inga systembolag där..

Så varför flyttar du inte dit om det är så dj***a bra då? (frågar sig kanske läsaren)
Ja, klart det lockar men ovan är ju bara de uppenbart positiva sidorna man ser som turist. Utgår från att man inte blir "omhändertagen" av staten mm där som här. Men vilken stad..OMG.



Kan servera den godaste espresso jag druckit.. Så enkelt så gott.







Man går in, beställer en espresso, betalar 8 spänn, dricker den stående i baren, går ut - hög som ett höghus...

Utsikt från Castel Saint Angelo..tagen med tredjehandskameran, vilket märks..












Latte och iskaffe på Via Veneto. Iskaffen bestod av..surprise.. Kaffe och is. Hmm , hade tänkt mig lite glass och grädde som tillbehör men ok.

/Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar