tisdag 5 januari 2010

Jagad

Sååå kallt det är nu. Men jag tycker fortfarande det är hääärligt och underbart. Synd bara att inte Tilde tycker om att åka pulka så mycket som jag gör... Mamman får tjata och tjata för att få ett åk i backen. :-) Det är inte bra att ha det så när vi ska åka till Sälen om några veckor. Då ska vi ju åka en massa pulka och hålla på.

Tilde är fortfarande ledig från förskolan - hela veckan. Hon börjar igen på måndag. Hela veckan ensam med två barn....puh. Fast sedan Saga blev runt fem månader har det varit ganska bra med henne. Gnället som vi trott berott på magen har gått över. Men nu har hon istället fått tänder och gnäller över det. Men det är ändå mycket bättre än tidigare.

Men när vi ska gå ut får man jaga Tilde runt hela lägenheten flera varv och det tar sååå mycket på krafterna. Tidigare var det ju tvåårstrotts och hon var arg och ville inte ha på sig den tröjan och inte de byxorna och inte de strumporna. Men nu gör hon det för att skoja. Springer runt i lägenheten så man får jaga runt efter henne. Och så skrattar hon. Det är kul till en början men mitt tålamod är inte så bra som hennes. Speciellt inte när Saga skriker för hon är trött. Jag försöker ju tajma det så att vi alla har ätit och är mätta och Saga ska sova. Ibland är hon ju jättetrött och kan inte vänta så länge på att komma ut. Och hur störigt är det då att behöva springa runt och jaga Tilde för att få på henne varje litet plagg som ska tas på i dessa kalla tider.

Igår var vi inte ute alls bara för jag tycker det är så jobbigt. Och så får jag dåligt samvete som vanligt för att vi inte går ut. Fast Tilde tycks inte bry sig om vi är ute eller inne. Men idag bestämde jag mig att idag ska vi gå ut om det så är för bara en liten stund. Jag körde en ny strategi. Jag pratade med Tilde innan och bad henne om hjälp. 'Kan du hjälpa till att ta på dig kläder idag så vi kommer ut lite snabbare.' Det förstod hon och det fungerade faktiskt. Det var ju såklart inte jagnings-fritt men det blev mycket bättre faktiskt. Sååå duktigt av henne. Hon tycker ju om att hjälpa till.

När Tilde var helt påklädd och satt i vagnen skulle jag bara ta på Saga hennes overall och så skulle vi gå. Men så kom jag på att jag glömt ge Saga en flaska ersättning. Utan den skulle hon bara sova en liten stund i vagnen och sedan bli hungrig. Jag frågade Tilde om det gick bra att hon satt i vagnen en stund medans jag gav Saga en flaska. Det gick bra sa hon.

Jag satt mig i sovrummet. Så när vi var klara hade Tilde somnat... Det kom en svettdroppe ner för tinningen - stackarn var så trött och så varm. Jaha, ska jag inte gå ut nu då, tänkte jag. Vi skulle ju åka pulka. Jo, vi var ju så påklädda allihop. Vi gick till ICA Maxi och handlade lite.

På vägen hem vaknade Tilde illröd om näsan  men jag tror inte hon frös. När vi kom in drack vi varm choklad och åt en macka. Myyysigt!

/Titti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar