tisdag 2 februari 2010

Vis och jags

Grannpromenaden idag var jag och två pappor igen. Vi är sju stycken och vi är bara två mammor kvar. De andra mammorna har börjat jobba och papporna har tagit över. Så duktiga de är, verkligen ett föredömme! Erik ska ta över första maj och köra fyra månader tills Saga ska in på förskolan. Det är ju verkligen bra jämfört med föregående jobb han jobbade på. Kanon!

Vi gick ett varv runt båda sjöarna och sen var det fika men den avstod jag tyvärr för Saga är så himla förkyld. Det går i ett. Ungefär en vecka fri från snuva som följs åt av tre med snuva. Så rullar det på både för Tilde och Saga. Och så emellanåt kommer det lite annat som nu i helgen - magsjuka.

Förskolan ringde i torsdags och bad mig komma och hämta henne tidigare för hon var dålig i magen. Illröd i rumpan stackarn. Jag ska beskona er från detaljer men helgens heta samtalsämne var just bajs och dess konsistens. :-) Inkluderat samtliga familjemedlemmar.

Jag och Saga var på biblioteket idag och lånade några böcker till Tilde. Plus att vi hyrde en Emil film. Tilde har tjatat om att få se Emil länge nu. Hon har sett några små snuttar vi letat upp på nätet. Hon tycker att Emils pappa är farlig men det är ändå något spännande med det och hon vill ändå se det. Så att hyra en film en vecka kanske kan vara lagom för att kolla ifall vi ska köpa den.

Jo, hon tyckte om den. Men när Emils pappa blev väldigt arg blev hon rädd och var tvungen att sitta hos mig. Fast flaggstången och soppskålen var inte med.

På vägen hem från förskolan berättade Tilde vad hon såg hela tiden: 'En buss. Och en buss till. En massa bilar. Var är vis bil, mamma?' :-) Så roligt. Men så när jag frågade vad hon sa och bad henne säga det igen så förstod hon att det inte riktigt var rätt och sa istället: 'Var är mammas o pappas o jags o Sagas bil?' Ja, varför heter det inte "vis" och "jags"?

/Titti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar