torsdag 12 november 2009

Alf och Bett

På kvällarna läser vi en av två böcker för Tilde. De heter S-boken och T-boken. De handlar om Alt och Bett som åker ut med tåget och har en vagn på släp med en bokstav på. Så letar de efter ord som börjar på den bokstaven. Vi har en bok för varje bokstav i alfabetet som handlar om Alf och Bett. Vi har börjat läsa S- och T-boken för att Tilde börjar på T och Saga börjar på S. Tänkte det kunde vara bra kanske.



Först tyckte jag figurerna var lite löjliga och inte så fint tecknade men vi har läst de nu i kanske tre veckor och Tilde gillar dem jättemycket. Och jag tycker också det är kul att läsa faktiskt.



Ikväll när vi skulle läsa sa Tilde att hon ville läsa. Okej sa jag, klart du ska. Så slog hon upp första sidan i S-boken (nedan) och "läste": 'Ska vi åka strrrranden? säger Bett. Brrra idé, säger Alf.' Det syns lite dåligt på bilden men i texten står det just: "Solen skiner, säger Bett. Kan vi inte åka till stranden? Bra idé, säger Alf. Sol och strand börjar på s så det passar perfekt."



Åååhh, sååå gulligt!! Så duktig hon är. Vi har läst dem ganska många gånger men att hon ska komma ihåg så bra och dessutom säger 'säger Alf' var ju himla gulligt!

I T-boken går Bett till tandläkaren och Alf stannar ute i väntrummet och just väntar. När Bett kommer ut frågar Alf henne hur det gick. Tilde slår upp den sidan i T-boken och "läser": 'Hur gick det? säger Alf.'

Så himla roligt det var! Det måste vi göra fler gånger!

/Titti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar