fredag 6 november 2009

Sushi

I morse var jag hos tandläkaren igen. Eller rättare sagt tandhygenisten. Det var inte så farligt det heller. Hon sprutade på lite bedövningsvätska så jag blev lite bedövad och det gjorde inte alls ont. Tänderna blev fina. 520 kr. Oj, det var billigt. Aha, högkostnadsskyddet har slagit till. Men då kanske det inte kostar så mycket som 5000 kr med rotfyllningen. Man kan ju alltid hoppas.

Det har blivit tradition att vi äter sushi om fredagarna. Tilde älskar sushi. Vilken annan två-åring äter sushi? Konstigt.



Tilde älskar laxen och rullarna. Idag gjorde även soyan premiär. Hon doppade rullen i soyan och stoppade hela i munnen. Mmm. Och så har vi förklarat mycket noga för henne att det gröna ska man inte äta - det är jääättestarkt! Så tjatar hon om det hela tiden. Soppan tycker hon också om. Fast det heter ju inte soppa utan ...? Vad heter det nu?




Idag fick Tilde en helt egen sushi. Vi brukar köpa två stora och dela på dem. Men sist så åt hon 7½ bitar så idag fick hon en egen. Hon åt upp alla utom räkan plus att hon ville ha två rullar av mig. Vilken unge alltså.

Nästa fredag får vi lära henne äta med pinnarna. Nää, kanske inte redan men snart kanske.

/Titti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar