fredag 13 november 2009

Fredag 13

Resan gick bra idag trots att det är fredagen den 13. Kom fram redan vid 13. Åt lite lunch och så tog vi upp båten direkt. Det var så bra väder så det var lika bra att passa på.

Tilde och Erik rodde runt udden till södra sidan och sedan drog jag och Erik upp den.

Så blev det mörkt redan vid 16 och då fick vi gå in. Det blir ju mörkt här hemma i Sumpan också men här finns ju gatlyktor och en massa ljus från fram alla hus. På Långholmen är det kolsvart. Man ser knappt sin egen hand framför sig. Lite läskigt är det allt. Tänk om man ser två ögon som lyser i mörkret när man lyser med ficklampan in i mörkret... Dååå hade jag blivit rädd på riktigt.

I stora huset är det en enda röra. Köket är ju på gång att bli ett kök igen. Nya golvet är klart och på detta ligger pappskivor och så fullt med kartonger från IKEA. Det är bara att börja skruva... Oj, oj, oj, som tur är är det inte jag som ska få blåsor i händerna av allt skruvande. Fast jag antar att Krister och Tord använder en skruvdragare. Annars blir man ju galen. Fast det är kanske mycket som ska skruvas fast med IKEA-nyckeln också. Men det finns också på skruvdragare e klart.

Ska bli spännande att se när det är klart. Det blir sååå fint - hoppas vi. Kvar att beställa är bänkskivan och en fläkt som ska vara över spishällen. Och så kakel eller något annat roligare som ska vara mellan bänkskivan och väggskåpen, ni vet. Stänkskydd liksom. Det har vi inte bestämt vad vi ska ha där ännu. Vet inte riktigt vad som passar in i ett "gammalt" kök. Har ni några idéer på vad som kan passa?

Vi bor i Fejset, där är isolerat och går också att få upp värmen ordentligt. Det är riktigt mysigt här faktiskt. Slippa TV:n. Dator hade vi i och för sig men nätet bråkar så mycket så den slapp vi också. Myyysigt har vi.

/Christin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar